MAHALLE TOPLANTILARI: CADDEBOSTAN

   Caddebostan Mahallesi Konuşan Kadıköy mahalle toplantısı 24 Mayıs 2022 Salı günü Caddebostan Migros'un arkasındaki yeşil alan Beltur yanında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya yaklaşık 125 mahalleli katılmış olup, 27 soru yöneltilmiştir. Söz konusu soruları ve sorulara dair ilgili müdürlük cevaplarını aşağıda ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.

 

''Bağdat Caddesi'ndeki kaldırımlar gayet düzgün fakat ara sokaklar çok kötü. Ara sokaklardaki kaldırımların kenarında bulunan taşlar tehlikeli olduğundan insanların bu taşlara takılarak düşme tehlikesi var ve yapılan mazgallar bisiklet lastiklerine uygun değil.''

 

   Kadıköy İlçesi genelinde kaldırımların uygunluğuna göre araç parklanmasını önlemek amacıyla beton veya demir duba uygulanmakta, uygulanan beton dubalarsa dikkat çekmesi amacıyla tarafımızca boyanmaktadır. Yağmur mazgalları belirlenen standartlar doğrultusunda bölgelere yerleştirilmektedir. 

      Bilgilerinize sunar, saygılar dileriz.

"Baycan Çıkmazı'nda ikamet ediyorum, geçen yıl yapılan kanal çalışması sonrasında duvarlarımız yıkıldı, elektrik donanımı  vb. zarar gördü. Sonrasında oluşan hasarların belediye tarafından yardımcı olunmaması sebebiyle büyük bir kısmını kat malikleri tarafından kendimiz yaptık. Konu ile ilgili mağduruz."

 

   Caddebostan Mahallesi Baycan Çıkmazı Sokak'ta yapılan çalışmanın İSKİ tarafından yürütüldüğü tespit edilmiştir. Alt yapı kuruluşlarının denetlenmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Konuyla ilgili kuruma başvuru yapılması yada tarafımızca başvurunun iletilmesi içinse (protokol gereğince) kimlik bilgilerinizle 444 55 22 numaralı çağrı merkezi hattımızdan başvuru kaydı bırakılması gerekmektedir.

     Bilgilerinize sunarız. 

"Caddebostan Mahallesi Funda Çıkmazı'nda ikamet ediyorum, sokağımızda bulunan müzikholün ses ve gürültüsünden dolayı rahatsızım."

 

   Gece denetim programına alınmış olup, söz konusu sokaktaki müzik yayını yapan işletmeler tarafımızca denetlenerek uyarılmıştır. Sorunun devamı halinde 444 55 22 numaralı hattımıza adres ve kişisel bilgilerinizle başvuru yapılması halinde yasal denetim süreci başlatılarak desibel ölçümü adresinizden alınabilecektir. Cuma ve Cumartesi günleri 21.00 ile 03.00 arasında gürültü düzeyi ölçümü alan ekiplerimiz bulunmakta olup anlık oluşan şikayetleriniz başvurmanız halinde değerlendirilecektir.

      Bilgilerinize sunarız, saygılarımızla. 

''Caddebostan Mahallesi  Barlar Sokağı'nda ikamet ediyorum, sokağımızda bulunan  ‘’Yer Fıstığı ‘’ ve ‘’Bitabi ’’ isimli mekanların  yoğun gürültü ve sesinden dolayı rahatsızım.''

 

   Bitabi isimli işletmeye Çevre Kanunu’nun 14. Maddesi uyarınca yüksek düzeyde müzik yayını tespiti doğrultusunda idari yaptırım cezası uygulanmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen denetimde yüksek sesle müzik yayını yapan işletmelere gerekli uyarılar yapılmıştır. 

    Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz. 

"Dönüştürülebilir katı atık projeleri hakkında bilgi istiyorum."

 

Atık Yönetimi:

   İlçemizdeki geri dönüşümü mümkün olan atıkların belirlenen standartlar ile diğer atıklardan ayrı toplanması ve bertarafı süreçlerinde vatandaş ve yüklenici firmalar arasında koordinasyonu Atık Koordinasyon Merkezimiz sağlıyor. (2008’den bugüne)

    Kadıköy Belediye Meclis Kararı ile yenilenen bina ve sitelerde kurulması zorunlu olan atık biriktirme alanı ayrılması ve geri dönüşüm konteyneri alımını sağlıyor ve binaları atık yönetim sistemine dahil ediyoruz.

    İlçemizde 2000 yılından beri devam etmekte olan geri kazanılabilir atıklarının toplanması faaliyetleri kapsamında, her yıl 9 bin tondan fazla atığı, ekonomiye geri kazandırıyoruz.

   Bitkisel atık yağların ayrı toplanabilmesi için çalışmalar yürütüyor, toplama kampanyaları düzenliyoruz. Her yıl 500 tondan fazla bitkisel atık yağı toplayarak, su kaynaklarımızın kirlenmesine engel oluyoruz.

  Bilinçlendirme kampanyaları ile birlikte her yıl 8,5 tondan fazla atık pili topluyor ve toprak kirliliğinin engellenmesini sağlıyoruz.

    Modern çağın getirdiği yeniliklerle her geçen gün daha fazla artan atık elektrikli elektronik eşyaları topluyor ve ekonomiye geri kazandırıyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahipleri için farklı kampanyalar da yürütüyoruz. Her yıl topladığımız elektronik atık miktarımız ise 27 ton.

  Tekstil atıklarını da değerlendiriyoruz. Yılda 13 ton tekstil atığını toplayarak; kullanılabilir durumda olanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

   İlçemizdeki aile sağlığı merkezlerine yerleştirdiğimiz atık ilaç toplama kutuları ile yılda 2 tondan fazla atığın bertarafını sağlıyoruz.

  Ayrıca, atık yönetimi çalışmalarımız kapsamında, biyobozunur (organik) atıklarımızı Belediye Merkez Hizmet Binası Yemekhanesi, Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesinde bulunan İşletmeler ve Atıksız Yaşam Sokağı olarak belirlenen Asım Us Sokak’ta topluyor ve komposta dönüştürüyoruz. (7 ton biyobozunur atık toplanmış, 3,1 ton kompost elde edilmiştir.)

Atıksız Yaşam Hareketi:

   2020 yılında Kadıköy'de atık oluşumunu en aza indirmek ve toplumsal bilinci arttırmak için başlattığımız Atıksız Yaşam Hareketimiz kapsamında “Atıksız Yaşam Dükkanı, Mobil Atık Getirme Merkezi, Atıksız Yaşam Sokağı ve Tek Kullanımlık Plastiklerin Azaltılması” olmak üzere 4 farklı başlığımız bulunuyor.

   2020 yılında Dünya Çevre Günü’nde hizmete başlayan İlk yerel yönetim uygulaması olan Atıksız Yaşam Dükkanı kullan-at ürünlerin yerine uzun ömürlü, döngüsel ekonomiyi destekleyerek, sürdürülebilir ve ekolojik ürünlere erişim imkanı sunarak, tüketiciyle yerel ürün ve üreticiyi buluşturarak, kadın emeğine önem vererek, el yapımı geleneksel ürünlerle zanaatçıya destek olarak faaliyetlerine devam ediyor.

   Geri kazanılabilir atıklar konusunda farkındalık oluşturulması ve evsel atık miktarının azaltılması aşamasında vatandaşlara toplama hizmetini götüren "Mobil Atık Getirme Merkezi" yani Mobil Araç İlçemizde 10 farklı noktada hizmet veriyor. Üstelik mobil aracın bulunduğu noktaya atıklarını getirenlere atığın türü ve miktarına göre çeşitli hediyeler veriliyor. Mobil Aracın bulunduğu noktalara web sayfamızdan ve KB Atık uygulamamızdan ulaşılabiliyor. 

   Atıksız Yaşam Sokağı olarak Belirlenen Asım Us Sokak’ta biyobozunur atıklar, geri kazanılabilir atıklar, cam atıklar için 3’lü geri dönüşüm setleri ile atıkların ayrı toplanması ve sokağa yerleştirilen kompost sandığı ile organik atıkların komposta dönüşümü sağlanıyor.

   Ayrıca sokak sakinlerine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor, Balkon Bahçeciliği Eğitimi ile kendi ürettikleri kompostu değerlendirmelerine de olanak sağlanıyor.

Tek Kullanımlık Ürünlerin Azaltılması- Az Atık Çok Kahve Projesi:

   2020 yılında Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında tek kullanımlık kahve bardaklarının kullanımlarını azaltmak ve yerel kahve dükkânlarını desteklemek amacıyla başlattığımız “Az Atık Çok Kahve” Kampanyamız ile aylık 3.000’den fazla geri dönüştürülemeyen tek kullanımlık bardakların çöpe atılmasını önlüyor, dükkanlardan toplanan 4,5 ton çay ve kahve posası; komposta (1,8 ton) dönüştürülüyor.

Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi

   Geri dönüşümü mümkün olan atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla yürüttüğümüz, atıkları kaynağında ayrı toplamaya yönelik çalışmaların bir parçası olan ve Kadıköy’de başlattığımız "Atıksız Yaşam Hareketi'ni destekleyen, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, 2022 yılı Şubat ayında Belediye Merkez binamızın bahçesinde hizmete girmiştir.

   Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin kurulum amacı, evsel nitelikli tehlikeli atıklar, atık ilaçlar, elektronik atıklar ve geri kazanılabilir atıklar gibi atıkları diğer atıklardan kaynağında ve ayrı olarak toplamaktır. 14 atık türünün kabul edildiği merkezde; çevre, geri dönüşüm, atık yönetimi ile ilgili eğitim ve farkındalık çalışmaları da gerçekleştirilmektedir.

  Kadıköylüler evlerindeki atıklarını, hafta içi 08:30-17:00, Cumartesi günleri ise 09:00-16:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirebilmektedir.

  Ayrıca, atık elektrikli ve elektronik atıklarını veya bitkisel atık yağlarını 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'mize getiren vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler verilmektedir.

Kadıköy Belediyesi Mobil Atık Getirme Merkezleri

  Bütüncül atık yönetim sistemi anlayışı ile atık türlerini daha geniş hacimlerde bir araya getiren Mobil Atık Getirme Merkezleri'nin İlçemizin 21 Mahallesine yerleşimi sağlanmıştır. Yedi farklı atık türünün toplama ve biriktirme ekipmanını içeren; plastik, cam, metal, kağıt-karton, bitkisel atık yağ, atık elektrikli elektronik eşya ve atık pillerin toplanmasını sağlayan olan Mobil Atık Getirme Merkezleri'nin konumlarına IOS ve Play Store üstünden kolaylıkla indirebileceğiniz Kadıköy Belediyesi Atık Getirme Noktaları (KB Atık) cep telefonu uygulamasından ulaşabilirsiniz.

    “cevre.kadikoy.bel.tr” adresinden tüm atık yönetimi çalışmalarımızı takip edebilirsiniz. 

     Saygılarımızla.

"Caddebostan Mahallesi Barlar Sokağı'nda ikamet ediyorum. Yoğun kalabalıktan dolayı  kaldırım ve sokakların hijyen konusunda daha sıkı takip edilmesini istiyorum."

 

   Kadıköy İlçesi, Caddebostan Mahallesi, Caddebostan İskele Sokak'ta günlük olarak rutin süpürme ve vakumlu aracımızla basınçlı su tutularak yıkama çalışmaları ve işletmelerden atık alımları koordineli bir şekilde yürütülmektedir. İnsan yoğunluğu sebebiyle oluşan sorunlaraysa nöbetçi ekiplerimiz yönlendirilerek yapılan tespitler doğrultusunda müdahalelerde bulunulabilmektedir. 

     Duyarlılığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. 

"Yakutlar Sokak'ta ikamet ediyorum, kedi köpek dışkılarından çok rahatsız oluyorum."

 

   Kadıköy İlçesi genelinde ana caddelerimiz başta olmak üzere 06.00 itibariyle süpürme işlemlerine başlanmaktadır. Sahipli hayvanlarla ilgili olarak oluşan atıklara bu şekilde müdahaleler yapabilmekteyiz. Anlık sorunların görülmesi halinde yapılan bildirimlere de temizlik saha ekiplerimiz bölgeye yönlendirilerek müdahale etmektedir.

     Duyarlılığınız adına teşekkür eder, saygılar dileriz. 

"Çam Fıstığı Sokak'ta ikamet etmekteyim, sokağımıza bank talep ediyorum."

 

   Caddebostan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak içerisinde uygun görülen iki noktaya Park Bahçeler ekiplerimizce bank bırakılmıştır. 

       Duyarlılığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. 

 

"Şaşkınbakkal'da bulunan işletmemin önündeki ağaçların budanmasını talep ediyorum."

 

   Belirtmiş olduğunuz adreste Park Bahçeler ekiplerimiz tarafından yapılan incelemede ağaçların yeşil ve sağlıklı olduğu tespit edilmiştir. Budamalarla ilgili çalışmalarımız Kasım 2022 -Mart 2023 aralığında yapılacaktır. Konu takip altında tutulacaktır.

     Saygılarımızla.

"Caddebostan Mahallesi'nde ikamet ediyorum, sitemizin hemen bitişiğinde bulunan parkta yapılan etkinliklerden kaynaklı  ses ve gürültüden dolayı  rahatsızım."

 

   Dalyan Parkı'ndaki etkinliklerle ilgili şikayetinizi ilgisi gereğince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bildirilmesi gerekmektedir. Başvurunuzun tarafımızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilebilmesi için (protokol gereğince) kimlik bilgilerinizle başvuru yapmanız yahut İstanbul Büyükşehir Belediyesi 153 Beyaz Masaya hattıyla görüşmeniz gerekmektedir.

Kimlik bilgilerinizle 444 55 22 numaralı Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi hattından kayıt bırakmanız halinde ilgili mercilere şikayetiniz iletilebilecektir.

   Saygılarımızla.

"Cadde üzerindeki ağaçların yanlarına konulan reklam tabelaları kaldırımları kapatıyor ve kaldırımlara park edilen moto-kurye ve scooterlardan dolayı kaldırımları kullanamıyoruz. "

 

   Bağdat Caddesi üzerinde seyyar ekiplerimizce kaldırım üzerinde bulunan reklam tabelası, masa, sandalye vb. işgallerle ilgili rutin çalışmalar yürütülmektedir. Belirtmiş olduğunuz şikayete istinaden yapılan denetimde aykırılık tespit edilen noktalardaki masa, sandalye, reklam tabelası gibi işgallere müdahalelerde bulunulmuş, toplanarak yediemin deposuna kaldırılmıştır.

   Kaldırım üzerine park eden moto kuryelerle ilgili işletmelere uyarı ve ikazlarda bulunulmuş, çeşitli scooter firmalarına anlık görülen sorunlu parklanmalarla ilgili müdahale için bilgilendirme yapılmıştır. Motorlu araçların trafik kural ihlallerinin oluşması halinde ceza uygulama, kimlik kontrolü, plaka tespiti ve denetim işlemleri için Emniyet birimlerine şikayetin bildirilmesi gerekmektedir.

    Scooterlarla ilgili kaldırımdan geçişi veya bina giriş - çıkışını engelleyecek şekilde park edilmesi işlemine anlık destek ve müdahaleler yapılmaktadır. Şikayetin oluşması halinde  444 55 22 numaralı çağrı merkezi hattımızdan destek isteyebilirsiniz.

    Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

"İskele Sokak'ta ikamet ediyorum, sokağımız kalabalık bir sokak kaldırımlardan moto-kurye  ve scooterlardan dolayı yürüyemiyoruz. "

 

   İlçe genelinde sokak ve caddelerimizde hatalı araç parklanmasını önlemek amacıyla demir ve beton dubalar uygulanmakta, eksik ya da kırık  dubaların görülmesi halindeyse bakım ve onarımları tarafımızca yapılmaktadır. Hatalı parklanmayı önleyici çalışmalar tarafımızca yürütülmektedir. Motorlu kurye ve Scooterların trafik kural ihlalleriyle ilgili işlemlerin denetim ve ceza uygulama yetkisi Emniyet birimlerindedir. Şikayetin oluşması halinde bireysel başvuru kabul eden Emniyet birimlerine 112 acil çağrı merkezi hatıından başvuruda bulunulması gerekmektedir.

    İyi günler dileriz.

 

 

"İskele Sokak'ta ikamet ediyorum, Barlar Sokağı'nda bulunan ruhsatsız mekanların kaldırıma çiçek vs. koymalarından sebep yine kaldırımları kullanamıyoruz. "

 

   Bölgede yapılan kontrolde işletmelerin ruhsatlı olduğu, kaldırımda herhangi bir işgale rastlanmadığı iletilmiştir. Anlık oluşan şikayetleriniz için 444 55 22 numaralı çağrı merkezi hatımızdan destek talep edebilirsiniz. 

    Bilginize sunarız.

"Çam Fıstığı Sokak'ta ikamet ediyorum, yemek taşıyan moto-kurye sesinden gece boyu rahatsız oluyorum. "

 

  Caddebostan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak (Bağdat Caddesi kesişimindeki) içerisindeki işletme yetkililerine daha dikkatli olunması, çevreye rahatsızlık verilmemesi konusunda uyarı yapılmıştır. Motorlu taşıt sürücülerinden kaynaklanan şikayetlerinizin yetkisi gereğince (bireysel başvuru kabul eden) Emniyet birimlerine iletilmesi gerekmektedir. 

   Saygılarımızla. 

"Bağdat Caddesi Zincirli Köşk Sokak'ın başında gerçek sanatçı olmayan kişilerin ses gürültüsünden, cadde üzerinde bulunan çiçekçilerin dağınıklığından ve oluşan görüntü çirkinliğinden rahatsızım." 

 

   Bağdat Caddesi Zincirli Köşk Sokak'taki müzisyenlerine uyarı ve ikazlarda bulunulmakta, anfiyle yayın yapılması halinde bölgeden uzaklaştırma sağlanmaktadır. Bağdat Caddesi üzerindeki çiçek tezgahlarına görüntü kirliliği oluşturmamaları konusunda bilgilendirmeler tekrardan yapılmış, düzenli olmalarıyla ilgili denetimler sağlanmıştır. Anlık oluşan şikayetleriniz için 444 55 22 numaralı hattımızdan destek isteyebilirsiniz.

     Saygılarımızla.

''Barlar Sokağı'nda ikamet ediyorum,  sokağımızda bulunan mekanların ses, gürültüsünden rahatsızım.''    

 

   Caddebostan Mahallesi, Caddebostan İskele Sokak içindeki Bitabi isimli işletmeye Çevre Kanunu’nun 14. Maddesi uyarınca yüksek düzeyde müzik yayını tespiti doğrultusunda idari yaptırım uygulanmıştır. Yer Fıstığı unvanlı işletmenin çevresi yapı elemanlarımızın denetimde kapattırılmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen denetim çalışmalarımızda müzik yapan işletmelere gerekli uyarılar sağlanmıştır. Sorunun devam etmesi halinde adres bilgilerinizle kayıt bırakmanız halinde yasal çerçevede desibel ölçümü alınacaktır. Cuma - Cumartesi günleri 21.00 ile 03.00 arasında gece nöbetçi ses denetim ekiplerimiz bulunmaktadır.

    Saygılarımızla.

"Caddebostan Mahallesi Gökçe Sokak'ta ikamet ediyorum, sokağımızda yeni yapılan iki binanın altından çıkan sular kanala gidiyor. Yeşil alanlara gider verilmesi konusunda çözüm arıyoruz."

 

  Direnaj sularının ‘Yola Bırakılması’ kararı İSKİ yönetmeliği gereğince uygulanmaktadır. Bu karar, kanalizasyon bağlantısı yapılan noktalarda geri tepmelerin yaşanması sebebiyle alınmıştır. 

    İlçe belediyelerinin altyapılarla ilgili karar alma yetkisi bulunmadığından konunun, 'Suyun Yeşil Alanlara Toplanması' önerinizin İSKİ veya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na iletilmesi gerekmektedir. Kimlik bilgilerinizle 444 55 22 numaralı hattımız üzerinden kayıt bırakmanız durumunda öneriniz yazılı olarak kuruma iletilebilecektir.

   İyi günler dileriz.

"Barlar Sokağı'nda ikamet ediyorum, ses gürültüsünden dolayı  rahatsızım mekan sahipleri ile karşı karşıya kaldım, konutların yoğun olduğu yerlere gürültülü mekan istemiyoruz. Bununla ilgili ruhsat verilmemesi gerekiyor. "

 

   İşyeri ruhsatları; 3572 sayılı Kanun ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (10 Ağustos 2005 – 25902) kapsamında ve belirtilen kriterleri taşıyan işletmelere İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlenmektedir. Kanunun 4'üncü maddesi işyerlerinde; İnsan sağlığına zarar vermemek, Çevre kirliliğine yol açmamak, Yangın, patlama, genel güvenlik, iş güvenliği, işçi sağlığı, trafik ve karayolları, imar, kat mülkiyeti ve doğanın korunması ile ilgili düzenlemelere aykırı davranmamak gibi genel kritere uygun olmasını öngörmektedir. 5. Madde de ise "İşyeri veya işletme açmak isteyen; işin özelliğine göre 4'üncü maddede belirtilen yönetmelikte öngörülen kriterlere uygun olarak işyerini düzenledikten sonra başvuru formunu doldurarak 3'üncü maddede belirtilen mercie ibraz ederler.

  Bu başvurunun yönetmelikte öngörülen kriterlere uygun olarak doldurulduğunun tespiti halinde, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenerek, ilgiliye verilir. İlgili, bu belgeye dayanarak işyeri açabilir." denmektedir. Yönetmenliğin 12. Maddesinde "Sıhhî işyeri açmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, işyerlerini bu Yönetmeliğe uygun olarak tanzim ettikten sonra Örnek 1'de yer alan başvuru ve beyan formuyla yetkili idareye müracaat eder. Başvurunun Yönetmelikte öngörülen kriterlere uygun olduğunun tespiti halinde başkaca bir işleme gerek kalmaksızın işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenerek ilgiliye aynı gün içinde verilir. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlandırılmasında bu yönetmeliğin dördüncü kısmında belirtilen süreler geçerlidir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı müracaatı sırasında bu Yönetmelikte belirtilen bilgi ve belgeler dışında başka herhangi bir belge istenemez ve başvuru formundaki beyana göre ruhsat işlemleri sonuçlandırılmaktadır.

    Bilginize sunarız.

"Cami Sokak'ta ikamet ediyorum, 50 yıllık binalarda oturuyoruz kentsel yenileme ile ilgili alınmış olan son kararlara ilişkin bilgi talep ediyorum."

 

   Caddebostan Mahallesi 11.05.2006 onay tarihli 1/1000 ölçekli plan notlarına ilave edilen 29.11.2021 onay tarihli plan notu ile yürürlükteki plan koşullarına göre parsellerde kamu eline geçmesi gereken alanların olması halinde mevcut ruhsatlı binaların metrekarelerini korumaya yönelik hükümler getirilmiş olup, bu not ilavesi henüz askıda yapılan itirazların değerlendirilme işlemleri nedeniyle yürürlüğe girememiştir.

    Duyarlılığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. 

"Barlar Sokağı'nda sahil bandında ikamet ediyorum, sokağımızda bulunan binaların bir kısmı 3-4 katlı iken diğer taraftaki binalar 15 katlı, evimiz çok eski olduğundan kat artışı talep ediyorum. "

 

   Caddebostan İskele Sokak bölgesini içeren İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığınca yapılan 1/5000 ölçekli 09.03.2005 onay tarihli Nazım İmar Planı ve bu plan doğrultusunda 5216 sayılı yasa gereği Başkanlığımızca yapılarak Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca onaylanan 11.05.2006 onay tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında sahil adalarında ayrık nizam 4 kat, sahil parsellerinde 3 kat, TAKS:0.25 taban oturumnda yapılaşma hakı, diğer alanlarda (Bağdat Caddesi dışında) 15 kat yüksekliğinde Taks:0.35 taban oturumunda E-207 yapılaşma koşulları söz konusudur. 

     Bu yapılaşma koşulları üst ölçekli olan 09.03.2005 onay tarihli 1/5000 ölçekli nazım İmar Planından gelmektedir. Kat artışı talebi 09.03.2005 onay tarihli planda değişiklik gerektirmektedir. Kentsel Dönüşümü hızlandırmaya yönelik, mevcut binaların metrekarelerini yeni yapılacak binalarda sağlayamayanlar için 29.11.2021 onaylı plan notu ilavesi gelmiş olup, bu plan notu ilavesine askıda yapılan itirazların değerlendirilmesi devam ettiğinden yürürlüğe henüz girmemiştir.

     Duyarlılığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. 

"Caddebostan Mahallesi  Funda Çıkmazı'nda ikamet etmekteyim. Sokağımızda bulunan Akgöl grubu parselinin çekmiş olduğu duvardan kaynaklı evimizin önü kapandı. "

 

   Konu yere 05.07.2022 tarih ve 000165-22 sayılı Yapı Ruhsatı düzenlendiği görülmüş olup inşai faaliyetler devam etmektedir. Konu yerdeki şikayete konu parsel çevresi güvenliği için yapılan güvenlik perdesi olup inşai faaliyetin bitmesine müteakip söktürülecektir.

    Duyarlılığınız için teşekür eder, iyi günler dileriz.

"Baycan Çıkmazı'nda ikamet ediyorum, kaldırımlardan, inşaatçıların yapım aşamasında olan inşaatlarından kaynaklı kaldırımlara verilen zararlardan, inşaat atıklarının caddeye bırakılmasından şikayetçiyim."

 

  İnşaat firmalarından (ruhsatlandırma işlemleri sırasında oluşabilecek) çevreye verilebilecek zararlara yönelik teminat alınmaktadır. İnşaat süreçlerinde ağır tonajlı araçlar sık sık ürün getirme ve sahaya giriş-çıkışı işlemleri yapmakta, dar olan sokaklarda manevra yaparken sorunlar yaşamaya devam etmektedir. Bu sebeplerle inşaat çevrelerindeki müdahaleler geçici olarak uygulanmaktadır. 

     İnşaat sahalarının dışarısına zorunlu durumlar dışında malzeme bırakılmasına izin verilmemekte, tespit yapılan yerlere de ceza uygulanarak inşaat alanı içerisinde alınması adına süre verilmektedir.

     Şikayetinizin oluşması durumunda 444 55 22 üzerinden kayıt bırakabilir, bölgeye ekip talep edebilirsiniz.

     Saygılarımızla.

"Caddebostan Mahallesi Sarıgül Sokak'ta ikamet ediyorum, konut ve iş yerleri tadilat süreçlerinde saatlerini aşıyor denetimlerin arttırılmasını talep ediyorum. "

 

   Basit tadilatlar izne tabi olmadan yapılabilmektedir. Tadilat şikayetlerinde önceliğimiz binaya zarar verebilecek bir çalışma yapılıp, yapılmadığını kontrol etmek olduğundan gelen şikayetlere gidilerek incelenmekte, gerekli görülmesi durumunda çalışma Zabıta ekiplerimizce durdurularak Yapı Kontrol Mühendislerimiz bölgeye çağrılmaktadır.

   Bölgemiz sınırlarında inşaatların çalışma saatleri haftaiçi 07.00-19.00 cumartesi günü 10.00-19.00 saatlerinde kırıcı ve delici işlemler haftaiçi 09.00-19.00 cumartesi günü 11.00-19.00 saatlerinde beton döküm için haftaiçi 10.00-16.00 saatleri arası izne tabii olacak şekilde yapılabilir.

    Belirtilen saatlerin aşılması durumunda 444 55 22 üzerinden kayıt bırakarak ekip talep edebilirsiniz.

    Saygılarımızla

"Caddebostan Mahallesi'nde ikamet etmekteyim, sitemiz su baskınına maruz kaldığından buna bağlı olarak oluşan su birikintisinden dolayı oluşan kokudan şikâyetçiyim. "

 

   Site içerisinde oluşan su baskını kaynaklı koku şikayetiniz, özel mülkiyet sınırları içerisinde kalmasından dolayı değerlendirilmemekte olup Vektörle Mücadele Birimi Ekiplerimizce Caddebostan Mahallesinde sivrisinek üreme (İnşaat altı su, fosseptik, kuyu, süs havuzları, rögar, bina altı bodrum suları, gider, mazgal, su dolu kap vb.) kaynaklarına yönelik rutin kontrol çalışması yapılmıştır. 

        Duyarlılığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. 

"Caddebostan Mahallesi Kazım Özalp Sokak'ta ikamet ediyorum, koku ve sivrisineklerden şikayetçiyim. "

 

   Kadıköy genelinde 21 Mahallemiz genelinde süpürge ve temizlik işlemlerine bölge bölge ana arterler başta olmak üzere 06.00 itibariyle başlanmakta, insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerler başta olmak üzere program dahilinde basınçlı suyla, arazözlerimiz ve süpürgeli araçlarımızla çalışmalar yürütülmektedir. Kadıköy Belediyesi Vektörle Mücadele Birimi Ekipleri tarafından Suadiye genelinde ve Kazım Özalp Sokak çevresinde sivrisinek üreme (inşaat altı su, fosseptik, kuyu, süs havuzları, rögar, bina altı bodrum suları, gider, mazgal, su dolu kap vb.) kaynaklarına yönelik rutin kontrol çalışması yapılmıştır.

   Duyarlılığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

"Kültür merkezinin en alt katında açıldığı ilk günden bu yana müzik yapmaya çalışıyoruz. Fakat oda çok küçük, havasız ve rahatsız." 

 

    Caddebostan Kültür Merkezi'nde bulunan Gönüllü Müzik Odası'nın daha büyük ve konforlu bir alana taşınması yönünde mekan arayışları devam etmektedir.

       Bilgilerinize sunarız, saygılarımızla

"Caddebostan Kültür Merkezinde 1 oda ve sinemaların açılmasını istiyorum. Daha önce 4.katta tüm emekliler spor yapıyordu. Fakat artık yapılmıyor, yapılmasını talep ediyorum."

 

          Caddebostan Kültür Merkezi'nde bulunan CKM Sineması 14 Ocak 2023 tarihi itibarıyla hizmete açılmıştır. 
       Sabah sporu aktivitelerine ise çok fazla talep olduğundan, katılımcılarımızın daha rahat ve sağlıklı bir ortamda spor yapabilmeleri amacıyla spor etkinliği hafta içi her gün parklarda yapılmaya başlanmıştır.

       Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

 

FOTOĞRAF GALERİSİ

VİDEO GALERİ