MAHALLE TOPLANTILARI: BOSTANCI

   Bostancı Mahallesi Konuşan Kadıköy mahalle toplantısı 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Bostancı Tarihi Tren İstasyonu Arkasında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya yaklaşık 185 mahalleli katılmış olup, 22 soru yöneltilmiştir. Söz konusu soruları ve sorulara dair ilgili müdürlük cevaplarını aşağıda ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.

 

''Bostancı Mahallesi Çağlar Sokak'ta ikamet ediyorum, yapılan kaldırımların yeniden yapılmasını, Belediye bütçesinin bu şekilde kullanılmasını doğru bulmuyorum, yollar çok kötü durumda.'' 

 

   Bostancı Mahallesi Çağlar Sokak içerisinde yapılan çalışmamız gelen talepler ve muhtarlığımızla birlikte alınan karar doğrultusunda yapılmıştır. 

      Bilginize sunar, iyi günler dileriz.

"Bostancı Mahallesi Bostancı Gösteri Merkezi'ne yakın ikamet ediyorum. Gürültüden şikayetçiyiz.  Ses kontrolü için Belediye'yi aradık fakat kontrol için gelindiğinde konserlerin bitmiş ya da sesin kapatılmış olduğunu bilgisi verildi."

 

   Bostancı Mahallesi, Mehmet Şevki Paşa Caddesi, Bostanlararası Sokak içerisinde bulun Gösteri Merkezinden kaynaklanan şikayetinize istinaden işletme içerisinde ikinici bir ses yalıtımlı kapı eklettirimiştir. Şikayetin devamlılığı halinde bakanlığımızca belirlenen, gürültünün değerlendirilmesi yönetmeliğince adresinizden randevu alınarak desibel ölçümü yapılması gerekmektedir. Randevu talebiniz olması halinde kimlik bilgilerinizle başvuru yapabilirsiniz.

   Cuma- Cumartesi günleri 21.00 ile 03.00 arasında gece nöbetçi ses denetim ekiplerimiz bulunmaktadır. 444 55 22 numaralı hattımızdan kayıt bırakarak destek talep edebilirsiniz.

     Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Yapılaşmadan kaynaklı deprem toplanma alanları yavaş yavaş azalıyor."

 

   İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Koordinasyonunda, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı sorumluluğunda yürütülen çalışmalarda toplanma alanlarının belirlenmesindeki ilk kıstas kamu arazisi olmasıdır. Bu sebeple ilçemizde bulunan hiç bir toplanma alanında bir azalma olmamıştır. Bostancı mahallemizde 15 adet toplanma alanı mevcuttur.

     (Afet Toplanma Alanları) 

     Bilginize sunar, saygılar dileriz.

 

 

 

 

"Bostancı Mahallesi Çağlar Sokak'ta ikamet ediyorum. Sokağımızdaki geri dönüşüm kutuları bir bina içine alındığından kullanamıyoruz."

 

   Bahse konu Tip 2 kumbaralarımız söz konusu adresteki Site Yönetimine ait olup, sokak toplayıcıları ve kimliği belirsiz kişiler tarafından olumsuz müdahalelerin engellenmesi amacıyla, parsel içerisinde konumlandırılmıştır.

   Adresinize en yakın Atık Biriktirme Noktalarına ve Atık Getirme Merkezlerine cevre.kadikoy.bel.tr web adresinden ulaşabilir, atıklarınızı mahallenizde bulunan farklı atık biriktirme noktalarına bırakabilirsiniz. Kadıköy Belediyesi olarak kapıdan kapıya atık toplama hizmeti de vermekteyiz. Apartman yönetiminin bilgisi dahilinde olmak koşuluyla ayrı bir poşet içerisinde biriktirilen geri kazanımı mümkün olan atıkların (kağıt, cam, metal, plastik) adresinizden teslim alınması işlemi Atık Koordinasyon Merkezimize başvurmanız durumunda programa alınmaktadır.

    Atık konusundaki her türlü talebiniz için 0216 414 38 15 nolu telefon numarasından Atık Koordinasyon Merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

    Bilgilerinize sunar, saygılar dileriz.

 

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Geri dönüşüm atıkları ile ilgili bilgi almak istiyorum."

 

Atık Yönetimi:

   İlçemizdeki geri dönüşümü mümkün olan atıkların belirlenen standartlar ile diğer atıklardan ayrı toplanması ve bertarafı süreçlerinde vatandaş ve yüklenici firmalar arasında koordinasyonu Atık Koordinasyon Merkezimiz sağlıyor. (2008’den bugüne)

    Kadıköy Belediye Meclis Kararı ile yenilenen bina ve sitelerde kurulması zorunlu olan atık biriktirme alanı ayrılması ve geri dönüşüm konteyneri alımını sağlıyor ve binaları atık yönetim sistemine dahil ediyoruz.

    İlçemizde 2000 yılından beri devam etmekte olan geri kazanılabilir atıklarının toplanması faaliyetleri kapsamında, her yıl 9 bin tondan fazla atığı, ekonomiye geri kazandırıyoruz.

   Bitkisel atık yağların ayrı toplanabilmesi için çalışmalar yürütüyor, toplama kampanyaları düzenliyoruz. Her yıl 500 tondan fazla bitkisel atık yağı toplayarak, su kaynaklarımızın kirlenmesine engel oluyoruz.

  Bilinçlendirme kampanyaları ile birlikte her yıl 8,5 tondan fazla atık pili topluyor ve toprak kirliliğinin engellenmesini sağlıyoruz.

    Modern çağın getirdiği yeniliklerle her geçen gün daha fazla artan atık elektrikli elektronik eşyaları topluyor ve ekonomiye geri kazandırıyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahipleri için farklı kampanyalar da yürütüyoruz. Her yıl topladığımız elektronik atık miktarımız ise 27 ton.

  Tekstil atıklarını da değerlendiriyoruz. Yılda 13 ton tekstil atığını toplayarak; kullanılabilir durumda olanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

   İlçemizdeki aile sağlığı merkezlerine yerleştirdiğimiz atık ilaç toplama kutuları ile yılda 2 tondan fazla atığın bertarafını sağlıyoruz.

  Ayrıca, atık yönetimi çalışmalarımız kapsamında, biyobozunur (organik) atıklarımızı Belediye Merkez Hizmet Binası Yemekhanesi, Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesinde bulunan İşletmeler ve Atıksız Yaşam Sokağı olarak belirlenen Asım Us Sokak’ta topluyor ve komposta dönüştürüyoruz. (7 ton biyobozunur atık toplanmış, 3,1 ton kompost elde edilmiştir.)

Atıksız Yaşam Hareketi:

   2020 yılında Kadıköy'de atık oluşumunu en aza indirmek ve toplumsal bilinci arttırmak için başlattığımız Atıksız Yaşam Hareketimiz kapsamında “Atıksız Yaşam Dükkanı, Mobil Atık Getirme Merkezi, Atıksız Yaşam Sokağı ve Tek Kullanımlık Plastiklerin Azaltılması” olmak üzere 4 farklı başlığımız bulunuyor.

   2020 yılında Dünya Çevre Günü’nde hizmete başlayan İlk yerel yönetim uygulaması olan Atıksız Yaşam Dükkanı kullan-at ürünlerin yerine uzun ömürlü, döngüsel ekonomiyi destekleyerek, sürdürülebilir ve ekolojik ürünlere erişim imkanı sunarak, tüketiciyle yerel ürün ve üreticiyi buluşturarak, kadın emeğine önem vererek, el yapımı geleneksel ürünlerle zanaatçıya destek olarak faaliyetlerine devam ediyor.

   Geri kazanılabilir atıklar konusunda farkındalık oluşturulması ve evsel atık miktarının azaltılması aşamasında vatandaşlara toplama hizmetini götüren "Mobil Atık Getirme Merkezi" yani Mobil Araç İlçemizde 10 farklı noktada hizmet veriyor. Üstelik mobil aracın bulunduğu noktaya atıklarını getirenlere atığın türü ve miktarına göre çeşitli hediyeler veriliyor. Mobil Aracın bulunduğu noktalara web sayfamızdan ve KB Atık uygulamamızdan ulaşılabiliyor. 

    Atıksız Yaşam Sokağı olarak Belirlenen Asım Us Sokak’ta biyobozunur atıklar, geri kazanılabilir atıklar, cam atıklar için 3’lü geri dönüşüm setleri ile atıkların ayrı toplanması ve sokağa yerleştirilen kompost sandığı ile organik atıkların komposta dönüşümü sağlanıyor.

    Ayrıca sokak sakinlerine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor, Balkon Bahçeciliği Eğitimi ile kendi ürettikleri kompostu değerlendirmelerine de olanak sağlanıyor.

Tek Kullanımlık Ürünlerin Azaltılması- Az Atık Çok Kahve Projesi:

   2020 yılında Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında tek kullanımlık kahve bardaklarının kullanımlarını azaltmak ve yerel kahve dükkânlarını desteklemek amacıyla başlattığımız “Az Atık Çok Kahve” Kampanyamız ile aylık 3.000’den fazla geri dönüştürülemeyen tek kullanımlık bardakların çöpe atılmasını önlüyor, dükkanlardan toplanan 4,5 ton çay ve kahve posası; komposta (1,8 ton) dönüştürülüyor.

Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi

   Geri dönüşümü mümkün olan atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla yürüttüğümüz, atıkları kaynağında ayrı toplamaya yönelik çalışmaların bir parçası olan ve Kadıköy’de başlattığımız "Atıksız Yaşam Hareketi'ni destekleyen, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, 2022 yılı Şubat ayında Belediye Merkez binamızın bahçesinde hizmete girmiştir.

   Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin kurulum amacı, evsel nitelikli tehlikeli atıklar, atık ilaçlar, elektronik atıklar ve geri kazanılabilir atıklar gibi atıkları diğer atıklardan kaynağında ve ayrı olarak toplamaktır. 14 atık türünün kabul edildiği merkezde; çevre, geri dönüşüm, atık yönetimi ile ilgili eğitim ve farkındalık çalışmaları da gerçekleştirilmektedir.

  Kadıköylüler evlerindeki atıklarını, hafta içi 08:30-17:00, Cumartesi günleri ise 09:00-16:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirebilmektedir.

  Ayrıca, atık elektrikli ve elektronik atıklarını veya bitkisel atık yağlarını 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'mize getiren vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler verilmektedir.

Kadıköy Belediyesi Mobil Atık Getirme Merkezleri

  Bütüncül atık yönetim sistemi anlayışı ile atık türlerini daha geniş hacimlerde bir araya getiren Mobil Atık Getirme Merkezleri'nin İlçemizin 21 Mahallesine yerleşimi sağlanmıştır. Yedi farklı atık türünün toplama ve biriktirme ekipmanını içeren; plastik, cam, metal, kağıt-karton, bitkisel atık yağ, atık elektrikli elektronik eşya ve atık pillerin toplanmasını sağlayan olan Mobil Atık Getirme Merkezleri'nin konumlarına IOS ve Play Store üstünden kolaylıkla indirebileceğiniz Kadıköy Belediyesi Atık Getirme Noktaları (KB Atık) cep telefonu uygulamasından ulaşabilirsiniz.

    cevre.kadikoy.bel.tr adresinden tüm atık yönetimi çalışmalarımızı takip edebilirsiniz.

    Saygılarımızla.

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Bağdat Caddesi'nde bulunan geri dönüşüm kutularının, yaya geçitlerinin olduğu yolun üstüne konulmasından dolayı şikayetçiyim. "

 

   İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüze bağlı saha ekiplerimizce yapılan kontrollerde yerleşim düzenlemelerine bakılarak Geri Dönüşüm Kutuları bölgelere bırakılmaktadır. Talebiniz bölgesel fizibilite çalışmalarımız ve yerleşim planlamaları kapsamında değerlendirmeye alınmıştır. Tespit yapılması halinde yer değişikliklerine gidilecektir.

    Atık konusundaki her türlü talebiniz için 0216 414 38 15 nolu telefon numarasından Atık Koordinasyon Merkezimizle irtibata geçebilirsiniz.

     Saygılarımızla.

"Bostancı Mahallesi adına özellikle sabah saatlerinde metro istasyonuna giden sokakların temizliğinin arttırılmasını talep ediyorum. "

 

   Kadıköy İlçesi, Bostancı Mahallesi genelinde her gün ana caddelerimiz başta olmak üzere 06.00 itibariyle süpürme işlerine başlandığını, haftada iki defa da süpürge aracımızla işlem yapıldığını belirtmek isteriz. Şikayetinize istinaden bölge şeflerimize ve personellerimize daha titiz çalışılması konusunda tekrardan uyarı ve ikazlarda bulunulmuştur.

    Duyarlılığınız adına teşekkür ederiz, saygılarımızla.

"Bostancı Mahallesi Camii Sokak'ta bulunan elektrik trafosunun çevresi pislik içinde ve herhangi bir elektrik sıkıntısı durumunda ağaç ve pisliklerden içeri girme sıkıntısı olacak. Bağdat Caddesi, Murat Bey Apt. No:517 adresindeki boş arsanın temizlenmesini istiyorum."

 

   Kadıköy İlçesi, Bostancı Mahallesi, Bostancı Camii Sokak içerisindeki yapının çevresinin sac perdeyle kapalı olduğu, temizliğinin yapıldığı, Bağdat Caddesi üzerindeki trafo çevresinin de temiz olduğu görülmüştür. Belirtilen adresler kontrol altında tutulacaktır.

      Bilginize sunar, iyi günler dileriz.

 

 

"Bostancı Mahallesi Gümüşçü Sokak'ta ikamet ediyorum. Kaldırımlardaki sahipli hayvan pisliklerinden şikayetçiyim."

   Kadıköy İlçesi, Bostancı Mahallesi genelinde ana caddelerimiz başta olmak üzere 06.00 itibariyle süpürme işlerine başlanmakta, haftada iki defa da araçla yıkama işlemi yapılmaktadır. Sahipli, sahipsiz hayvanlarla ilgili oluşan atıklara süpürgeyle temizlik yapan personellerimizce müdahale yapılabilmektedir.

       Bilginize sunar, iyi günler dileriz.

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Temizlik konusunda kaldırımların süpürülmesini istiyorum."  

 

   Kadıköy İlçesi, Bostancı Mahallesi genelinde ana caddelerimiz başta olmak üzere 06.00 itibariyle süpürme işlerine başlanmakta, haftada iki defa da araçla temizlik çalışmalarımız yürütülmektedir. Konuyla ilgili olarak titiz çalışılması konusunda personellerimiz uyarılmıştır. Çalışanlarımıza gerekli bilgilendirmeler belirli aralıkta yapılacaktır.

    Saygılarımızla.

"Bostancı Mahallesi Vukela Caddesinde ikamet ediyorum. Çocuklar içinde park talep ediyorum."

 

   Bostancı Mahallesi Vukela Caddesi ve çevresinde anlık olarak bu çalışmayı yapabilecek alanımız bulunmamaktadır. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında açığa çıkabilecek yeşil alan terkleri olması halinde talebinize öncelik verilecek, bölgeye yeşil alan kazandırılacaktır. Konu takip altında tutulacaktır.  

    Saygılarımızla.

"Hat boyu Yakamoz Sokak'tan tren istasyonuna giden yaya geçitlerine konulan temizlik işçisi konteynerleri (kulübe) sebebi ile yürüyemiyoruz."

   

   Suadiye mahallesinde iki vardiya çalışan  işçilerimizin malzemelerini, kıyafetlerini ve istirahat mola saatlerinde kullandıkları konteynerlerin kaldırılması mümkün değildir. İş güvenliği yasası gereğince elektrik ve suyu olan dinlenme yerlerinin yapılması gerekmektedir. Konteyner bölgeye insan sirkülasyonun minimum olduğu, koyulabilecek tek alan olmasından dolayı yerleştirilmiştir. 

    Bilginize sunarız.

"Bostancı Mahallesi Kitapçı Mehmet Süleyman Sokak'ta bulunan elektrik direği ağaçlar arasında kaldığından herhangi bir acil durumda bu alana müdahale çok zor olacak."

 

   Bostancı Mahallesi Kitapçı Mehmet Süleyman Sokak Numara 11'de bulunan ağaç dallarının tespiti yapılmıştır. Ekim ayı içerisinde ağaca müdahale yapılacaktır.

     Saygılarımızla.

 

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum, roman vatandaşlar geçidin alt tarafını kendilerine iş yeri olarak kullanıyor, çocuklarını oralarda dilendiriyor, Esnaf vatandaşlar kendi alanlarına çıkıyor. "

 

   Bölge de dilencilik yapan şahıslar gerekli uyarı ve ikazlar yapılarak tarafımızca uzaklaştırılmıştır.  Bölgede dilencilik faaliyetine mani olunması için ekiplerimizce günlük kontroller yapılmaktadır. İşletmelerin yol ve kaldırım işgaline sebep olmaları durumunda; işgaller kaldırılarak, tekrarı halinde cezai işlem uygulanmaktadır. Anlık oluşan şikayetlerinizi 444 55 22 numaralı çağrı merkezi hattından bildirebilirsiniz.

   Duyarlılığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. 

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum, bisiklet  yollarını martı yada moto-kuryelerin kullanmasından dolayı rahatsızım. "

 

   Bisiklet ve taşıt yolu çevresinde, zemininde ayrıştırıcı ve yönlendirici çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalarda önleyici unsurlar, levhalar bölgelere proje kapsamında ilgili kamu kuruluşlarıyla birlikte alınan kararlar doğrultusunda (UKOME) uygulanmaktadır. Eksilen, deforme olmuş noktalarla ilgili bakım ve onarım çalışmaları dışında kalan hatalı parklanma vb. sürücüden kaynaklı sorunlarla ilgili denetim ve ceza işlemi Emniyet Birimleri tarafından yapılmaktadır.  

 Şikayetin oluşması halinde yetkisi gereğince konunun bireysel başvuru alan Emniyet birimlerine iletilmesi gerekmektedir. Bölgede bulunan işletmelere, moto kuryelerle ilgili yaşanan sorunlarla alakalı olarak uyarılarda bulunulmuştur.

     Bilginize sunar, iyi günler dileriz.

"Bostancı Mahallesi Gümüşcü Sokak'ta ikamet ediyorum, Bostancı ışıklarda karşıdan karşıya geçerken sahilde bulunan büfelerin işgaliyesinden şikayetçiyim."

 

   Belirtilen adreste bulunan işletmelere ait işgaller tarafımızca kaldırılmış olup, işletmelerin ilgililerine masa, sandalye ve tabelalarını kendi alanları içerisinde tutmaları, vatandaşların geçiş yolu üzerinde herhangi bir işgal bulundurmamaları hususunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Anlık oluşan şikayetlerinizi 444 55 22 numaralı çağrı merkezi hattından bildirebilirsiniz.

     Duyarlılığınız için teşekkkür eder, iyi günler dileriz. 

 

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum, kentsel dönüşümden dolayı yıkılan binalarda sulama yapılmadığından dolayı yıkım aşamasında oluşan tozdan rahatsız oluyoruz."

 

   Bölgelerimizde yıkımı yapılan binaların yıkım ruhsatları İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından Müdürlüğümüze gönderilmekte, takibi ve gereği için bölge ekiplerimize iletilmektedir. Bölge ekiplerimiz tarafından gerek rutin bölge kontrolü esnasında, gerekse gelen şikayetlere istinaden bölgelerinde gerçekleştirilen yıkımlar takip edilmekte, sulamasız yıkım yapılmasına müsaade edilmemekte, ekiplerimiz tarafından gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır.

      Anlık oluşan şikayetlerinizi 444 55 22 numaralı çağrı merkezi hattından bildirebilirsiniz.

      Saygılarımızla.

"Bostancı Mahallesi'nde ikamet ediyorum, çevremizde 4 tane (Vukela  Caddesi'nde) binanın yıkım aşamasında yapılan sulama yetersiz olduğundan çok rahatsız oluyoruz. "

 

   Bölgelerimizde yıkımı yapılan binaların yıkım ruhsatları İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından Müdürlüğümüze gönderilmekte, takibi ve gereği için bölge ekiplerimize iletilmektedir. Bölge ekiplerimiz tarafından gerek rutin bölge kontrolü esnasında, gerekse gelen şikayetlere istinaden bölgelerinde gerçekleştirilen yıkımlar takip edilmekte, sulamasız yıkım yapılmasına müsaade edilmemekte, ekiplerimiz tarafından gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır.

      Anlık oluşan şikayetlerinizi 444 55 22 numaralı çağrı merkezi hattından bildirebilirsiniz.

      Bilginize sunarız.

 

"Bostancı Mahallesi Kaya Sitesi'nde ikamet ediyorum. Yaz okullarında Bostancı'daki var olan spor okullarında çocuklarında eğitim almaları adına aktiviteler düzenlenmesini veya çocuklara yönelik bir spor tesisinin açılmasını istiyorum. "

 

   Yıl içerisinde Yaz ve Kış Spor okulları olarak 2 ayrı dönem de çocuklarımıza yönelik spor aktiviteleri organize edilmektedir. Mahalle de kalıcı bir spor tesisi için uygun bir alan olmamasından dolayı yapılamamaktadır. Uygun alanın oluşması durumunda gündemimize alınacaktır. 

    Bilginize sunar, sağlıklı günler dileriz.

"Bostancı Mahallesi Dr.Kemal Akgüder Caddesi ile Yeni Yol Sokağı'nın birleşiminde olan evimizi yıkmak istediler. Yola 130 metre kadar yakınlık olduğu ve bunu belediyenin aldığı  ilgili hiçbir geri dönüş olmadı."

 

   Bostancı Mahallesi, Prof. Dr. Kemal Akgüder Caddesi ile Yeni Yol Sokak bölgesi 1/1000 ölçekli 11.05.2006 onay tarihli plan kapsamında kalmaktadır. Yapılan incelemede parsel sınırlarının genel olarak korunduğu görülmektedir. Bu bölgede söz konusu plan tarihinden sonra yeni bir plan onaylanmamıştır.

    Bilginize sunar, sağlıklı günler dileriz.

"Bostancı Mahallesi Menekşe Parkı yanında ikamet ediyorum, sahipli hayvanların bırakmış olduğu pisliklerden dolayı sinek ve kokudan rahatsız oluyoruz, parka gelen çocuklarda bu sebepten dolayı hasta oluyor. "

 

   Sahipli hayvanlarla ilgili görevlilerimizin olaya şahit olması halinde şahıslara uyarı ve ikazlar yapmaktadır. Parklarımızın içerisinde de konuya dair uyarıcı ve bilgilendirici levhalar Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli şekilde uygulanmaktadır. Ancak şahıslarla ilgili işlem yapma yetkisi Emniyet Müdürlüğünde olup olayın görülmesi halinde Haydi Uygulaması üzerinden üyelik oluşturarak şikayette bulunabilir veya 112 numaralı çağrı merkezini arayarak Çevre Ve Doğa Koruma Polisleriyle iletişime geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla.

"Bostancı Mahallesi adına sivrisineklerden şikayetçiyim. "

 

   Vektörle Mücadele Birimi Ekiplerimizce Bostancı Mahallesinde sivrisinek üreme (İnşaat altı su, fosseptik, kuyu, süs havuzları, rögar, bina altı bodrum suları, gider, mazgal, su dolu kap vb.) kaynaklarına yönelik rutin kontrol çalışması yapılmıştır. 

   Sağlıklı günler dileriz.

FOTOĞRAF GALERİSİ

VİDEO GALERİ